Time management

Voor de meeste mensen is een geslaagde werkdag een dag waarop ze hun planning hebben kunnen afwerken, een bepaalde taak op een goede manier afgewerkt hebben en/of dat ze hun kwaliteiten/vaardigheden hebben kunnen tonen. Hoe meer perfecte werkdagen, hoe liever we het hebben.

Om dit te bereiken zijn er drie “elementen” in het spel. De persoon zelf, het werk en de tijd. Dit is de “kapstok” voor de opleiding.

Time management opleidingen bestaan al minstens 40 jaar. Het klassieke model voor timemanagement is gebaseerd op de eerste twee pijlers. De persoon moet prioriteiten stellen. Kiezen om het "juiste" werk te doen (effectief zijn). En er zijn verschillende systemen om mensen het werk in een beperkte tijd te laten doen (efficiënt zijn). 

Ervaring heeft ons geleerd dat deze 2 pijlers niet voldoende zijn. Een persoon investeert zijn tijd ook volgens zijn waarden, zijn interpretatie. Dit kan hem verhinderen om bepaalde taken efficiënt of effectief af te handelen. Zich bewust zijn van die waarden is een absolute noodzaak voor een duurzame gedragswijziging op het gebied van Timemanagement. Veel mensen hebben in de huidige tijd het gevoel dat ze geleefd worden. Nochtans kunnen we als mens prioriteiten stellen en streven naar meer vrijheid en energie.

Time is money, toch als de tijd goed gebruikt wordt. 

Goed tijdgebruik levert niet alleen betere resultaten op, het zorgt er ook voor dat je voldoende tijd hebt voor jezelf en dat je minder stress hebt.

Niks nieuws, dat is correct. Maar we zorgen er wel voor dat die oude trucks nu eindelijk toegepast worden.