Act voor organisaties

ACT-training in bedrijven heeft een enorme meerwaarde omdat de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de medewerkers wordt aangesproken. Medewerkers (leidinggevenden, bedienden en arbeiders) worden gemotiveerd om te zoeken naar het waardevolle in hun job en in de samenwerking met de collega's. Daarnaast wordt er geoefend om de persoonlijke en de bedrijfsmatige 'monsters' te erkennen en hoe deze een vlotte samenwerking in de weg staan.

Een voorbeeld:

De huidige situatie:

Elke afdeling in het bedrijf heeft fantastische medewerkers met een gerespecteerde leidinggevende. Toch heerst er op elke afdeling een grote stress, die nog stijgt als er een medewerker van een andere afdeling binnenkomt. Niemand is echt gelukkig maar kan er niet onmiddellijk een reden voor geven. De medewerkers trekken zich terug op hun afdelingen. Regelmatig valt er iemand uit met pijnklachten of burn-out verschijnselen.

Wat is het doel?

Een aangename werksfeer en een betere samenwerking tussen de verschillende afdelingen.

Wat zijn de hindernissen?

Ideeën als 'In die afdeling werken alleen maar robots, die denken niet zelf', 'Die verantwoordelijke beïnvloedt de anderen met fake argumenten', 'Wat weten die nu van de productie?' of 'Klantgerichtheid is ook hun ding niet', 'Als we het zelf doen gaat het beter en sneller'

Competitie tussen de verschillende afdelingen.

WAT BRENGT EEN ACT-TRAJECT?

We ontdekken in team het waardevolle in de job en de eigen waarden die belangrijk zijn. Hiermee gaan we proefondervindelijk aan de slag en bekijken we wat een aangename werksfeer en samenwerking in de weg staat. Door het uiteindelijke doel voorop te stellen als gemeenschappelijk doel en de kloof tussen het nu en het doel tastbaar te maken krijgt elke medewerker inzicht in zijn positie en verantwoordelijkheid.